Orkest in de klas met Alfred Willering

Vrijdag 12 mei heeft dirigent Alfred Willering een workshop dirigeren verzorgd op de basisscholen in Sleen. De kinderen van groep 6 van de Akker en de Fontein vormen een orkest en de kinderen van groep 7 van de Akker en de Fontein vormen ook een orkest. Met deze 2 orkesten is Alfred aan de slag gegaan. Eerst groep 7. Zij kunnen al wat bekende liedjes spelen. Londen Bridge – au clair de la lune. En samen deze liedjes inzetten en eindigen was ook geen probleem. Luisteren naar elkaar, de juiste noten spelen en afstemmen was wat lastiger. Tot slot mochten een aantal leerlingen het dirigeer-stokje overnemen. Samen inzetten en afslaan, best lastig.
Daarna groep 6. Deze kinderen werden verrast met Alfreds jongleertalent. Alfred, een circus-artiest of toch een dirigent. Dit laten we maar in het midden.
Ook deze kinderen waren onder de indruk van wat een dirigent allemaal kan en vooral hoort. Het samenspelen, hoe lang duren de noten en waarom, het luisteren naar elkaar, alles kwam aanbod. Ook deze kinderen mochten zelf dirigeren.

Kortom, leerzame en vooral leuke lessen. Bedankt Alfred!