Skip to content

Malletband

De malletband van Crescendo repeteert iedere dinsdag avond in MFC De Brink in Sleen. Onder leiding van Jan Ter Haar werken ze hard aan de verschillende muziek stukken.

Het repertoire is zeer veelzijdig. Voor jong en oud zit er wat bij. Ook complete concertstukken, marsen en koralen staan wel eens op het programma.
De malletband streeft er altijd naar een gevarieerd programma ten gehore te brengen en hebben door het jaar heen verschillende optredens/concerten. Zo zijn ze te horen op het showconcert van de vereniging, bij marsoptredens op straat of bij slagwerkevenementen. Ze verlenen hun medewerking aan kerstvieringen. Om af en toe de uitdaging met zichzelf aan te gaan, doen ze eens in de 3 jaar mee aan een concours. Ze komen dan uit in de 2e divisie.

De malletband kan altijd uitbreiding gebruiken, zowel voor de slaginstrumenten als voor de melodie.
Dus schroom niet en kom eens langs op de repetitie die op de dinsdagavond wordt gehouden in de Brink te Sleen van 19.15 tot 21.15 uur.

Historie

In 2002 is de drumband omgezet naar een malletband.
De drumband bestond in het verleden uit voornamelijk ongestemd slagwerk.

Wat is een malletband?

Bij de malletband speelt het melodisch slagwerk een grote rol. Zo geeft het geluid van de marimba de nummers een warm geluid, terwijl de xylofoon en bells voor een scheller geluid zorgen. De melodie van het uit te voeren werk zit ook vaak bij de xylofoons. Het ongestemd slagwerk wordt echter niet vergeten en zorgt voor het compleet maken van het geheel. Zo wordt er gespeeld op de kleine en grote trom, de bekkens, het drumstel, de gong, de bongo’s, de conga’s en diverse percussie-instrumenten. Zoals een tamboerijn, triangel, shaker en noem maar op. De slagwerkwereld kent vele instrumenten, die allen zorgen voor een verrassend of ondersteunend effect. Ook wordt er gebruik gemaakt van de pauken en af en toe van een basgitaar. Sommige leden hebben een voorkeur voor een bepaald instrument, maar er zijn ook leden die verschillende instrumenten bespelen.