‘Orkest in de Klas’ geeft samen met Crescendo concert in Sleen

571a3cd2a27fa_dsc_0008Vrijdag 8 juli wordt het eerste jaar van het project ‘Orkest in de klas’ in Sleen afgesloten. Bijna een jaar lang hebben de kinderen van groep 6 van De Akker en De Fontein op vrijdagmiddag een uur les gehad.

Onder leiding van Corien Velzing en met behulp van vrijwilligers van muziekvereniging Crescendo zijn de beginselen van het spelen op een instrument bijgebracht. Naast het spelen in orkestvorm werd er in de les gezongen, ritmes geklapt en allerlei andere muzikale activiteiten uitgeoefend.

Volgend jaar start de nieuwe groep 6 met ditzelfde project en gaat de huidige groep enthousiast verder met het tweede jaar. Tijdens het slotconcert zullen de leerlingen laten horen wat ze allemaal hebben geleerd.

Het concert wordt helemaal compleet met het zomerse repertoire van het B-Orkest van muziekvereniging Crescendo. Dit orkest staat onder leiding van Alfred Willering. Benieuwd hoe het klinkt? Kom luisteren op vrijdag 8 juli, 18.30 uur in MFC De Brink in Sleen. Voor meer informatie over Orkest in de Klas en de andere orkesten van muziekvereniging Crescendo vindt u op deze site

DSC_0080