Jeugddag Ivo van kouwenhoven

Even kijken we zijn in Oosterhesselen en als we nu naar rechts gaan en naar beneden waar komen we dan?…… Juist Australië. – Ivo Kouwenhoven 

Dit is een van de opmerkingen waar wij hartelijk om hebben moeten lachen afgelopen zaterdag. Op deze dag, 15 juni, hadden allerlei jeugd van verschillende verenigingen een muzikale dag onder leiding van Ivo Kouwenhoven. Ivo is een componist die voornamelijk veel jeugdmuziek componeert/arrangeert. Hij is bekend door heel Nederland en Vlaanderen. Maar speciaal voor deze dag is hij naar Oosterhesselen gekomen. We hebben met z’n allen veel gerepeteerd maar ook gelachen. Zo laat hij door de repetitie heen ons opdrachten doen om de instrumenten en de muziek zelf beter te begrijpen. Zo haalt hij instrumenten uit elkaar en laat hij een euphonium fungeren als grammofoonplaat. De quote waar ik mee begonnen ben gebruikte hij om ons het principe van een didgeridoo uit te leggen, die natuurlijk uit Autralie komt. Maar een van de meest lachwekkende dingen was dat 2 kinderen die hetzelfde instrument spelen samen op 1 intrument moesten spelen. De ene blaast en de ander drukt de kleppen in of schuift met de buis. 
Deze dag werdt afgesloten met een concertje voor de ouders van de die dag ingestudeerde stukken. 

Als ik een samenvatting mag geven van de dag zou ik zeggen dat deze dag leerzaam, leuk, gezellig, afwisseld maar vooral behoorlijk op de lachspieren heeft gewerkt. 

Hierna een aantal filmpje van deze mooie dag: