Groot succes: 24 uurs marathon Malletband

imageNa maandenlange voorbereiding, weken vol spanning en dagen die we er naar toe leefden was het dit weekend eindelijk zover….Een historische 24 uur marathon van de malletband Crescendo Sleen.

Het spektakel werd geopend door Wethouder en mededorpsgenoot …Huizing, door een flinke slag op de gong. Vervolgens klonken de eerste klanken van de malletband…iets waar we de komende 24 nog van konden genieten!

Er was een strak programma samengesteld, waarin veel afwisseling aan bod kwam. Ook was er de mogelijkheid om publiek mee te laten spelen. Zodoende hebben veel oud leden en harmonieleden hun talent (her)ontdekt! Zo klonk er in de nachtelijke uren een drumsolo van Tony, en kreeg de malletband ondersteuning van oud leden op trompet. Ieder die ook maar enigszins (dacht) muzikaal te zijn kon het dan ook naar hartenlust uitproberen.

Toen de nacht vorderde werd het toch maar eens tijd om afwisselend te gaan slapen, want er moest natuurlijk wel 24 uur lang muziek klinken. Echter de slaap was voor de meeste voor korte duur of zelfs van geen duur. Het was toch wel wat koud, en op de achtergrond klonk er doorgaans nog steeds vrolijke muziek (soms op de voorgrond ook wat minder ritmisch gesnurk).  Maar goed het moge duidelijk zijn, de leden van de malletband zijn echte fanatiekelingen en zijn onvermoeibaar!

Om zeven uur in de morgen was het wel tijd voor ontbijt. En het is dan eigenlijk wel heel gezellige bedoeling als je met z’n allen aan tafel zit en mag genieten van een heus concertje op de achtergrond.  Dat geeft echt een uniek gevoel! Na het ontbijt stroomde de hele dag publiek binnen, bestaande uit dorpsgenoten, belangstellende en heel veel oud leden.  De sfeer was dan ook erg goed gedurende de dag, ondanks dat de meesten al meer dan een dag en een nacht in touw waren.  Al het publiek gaf een gevoel van saamhorigheid en zo zie je maar; Muziek brengt de mensen samen! Zelfs de Bazuin uit Schoonebeek kwam een heuse serenade brengen.

Rond een uur of zes, stroomde het publiek toe en naderde het einde.  Het laatste uur werd afgewisseld door de band Level Up en de malletband. Toen de 24 uur er bijna opzat klonk als laatste nog een keer de massive explosion (werd bij elk uur gespeeld) en prikte Tonny de laatste ballon door. Er klonk een flink applaus voor alle leden van de malletband!

imageHet gevoel van voldoening en feestvreugde was van de gezichten van alle muziekanten af te lezen…ze hadden het volbracht! Wat knap! 24 uur muziek maken, wat een prestatie!

Het was een prachtig evenement, met veel gezelligheid en muziekvreugde! Het doel was om met dit evenement oud leden en overige muziekkanten ( in spe) enthousiast te maken voor lidmaatschap, ik hoop dat het zijn vruchten af zal werpen. Eén ding is zeker: aan enthousiasme voor muziek was er de afgelopen uur geen gebrek!

Leden van de malletband: bij deze nog een keer hulde voor jullie prestatie! Dit is iets wat de boeken in gaat! Daarnaast alle vrijwilligers die aan dit evenement deelnamen dank! En niet te vergeten het publiek, want zonder hen was het niet zo’n mooi evenement geworden!