Skip to content

Dirigent: Wilfred Grootenhuis

Wilfred stelt zich voor …

Op 8-jarige leeftijd ben ik begonnen bij de plaatselijke Harmonie, KCMV Advendo, uit Nijverdal. Eerst bij de toenmalige drumband, later slagwerkgroep, en vanaf 1982 ook bij het harmonieorkest.

Hoogtepunten waren hierbij drie keer het landskampioenschap in verschillende divisies, internationale taptoes en concerten.

In deze periode werd ik opgeleid op de plaatselijke muziekschool en kreeg les van Fred Vogels.

Verder speelde ik als drummer in verschillende regionale bandjes (pop, rock en blues/ top 40) en ook in een gospelkoor.

Vanaf 1988 werd ik meegenomen door mijn toenmalige leraar naar het Harmonieorkest Wilhelmina in Glanerbrug. Hier heb ik met veel plezier een lange periode muziek mogen maken op het hoogste niveau in Nederland en tevens veel geleerd van dirigenten als Sef Pijpers senior, Henny Raemakers en verschillende gastdirigenten.

Op dit moment ben ik nog actief spelend en tevens sectieleider slagwerk bij het Gelders Fanfare Orkest die onder leiding staat van Erik v/d Kolk.

In 2007 ben ik begonnen aan de studie HaFaBra-directie op het Prins Claus Conservatorium in Groningen bij Tijmen Botma en Klaas van der Woude (waar ik onder andere de AD-opleiding heb gevolgd en het examen heb afgelegd in 2009). In 2012 heb ik mijn studie afgerond.

 Naast deze opleiding heb ik verschillende Masterclasses gevolgd van zowel nationale als internationale dirigenten.

Op dit moment dirigeer ik drie orkesten t.w. Fanfare SDG st. Jansklooster, De Christelijke Fanfare Wilhelmina Hoogeveen (inclusief jeugdorkest) en Harmonieorkest Crescendo in Sleen. Bij deze laatste dirigeer ik ook de opmaatjes (opstartorkest) en het jeugdorkest dit in samenwerking met Fanfare Excelsior Oosterhesselen.

Wilfred_Grootenhuis