Skip to content

Opleidingsorkest

Het opleidingsorkest bestaat uit een mengeling van verschillende leeftijden en muziek niveaus. We spelen met z’n allen samen beginnende en gevorderde muzikanten door elkaar. Muziekvereniging Crescendo heeft samen met Excelsior Oosterhesselen een opleidingsorkest. We spelen veel verschillende nummers die anders zijn dan je tijdens de les oefent. We spelen liedjes van over de hele wereld, bekende popnummers, mooie filmmuziek en andere swingmuziek. De stukken die we oefenen zullen we uiteindelijk ook opvoeren bij een concert. Hiernaast doen we als opleiding orkest ook andere leuke dingen zoals jeugddagen waar we samen met andere verenigen muziek maken en spelletjes doen, maar ook vieren we samen sinterklaas en gaan we ook af en toe gewoon wat leuks doen met z’n allen.  

Ook meedoen?

Het opleidingsorkest is geschikt voor zowel jonge en wat oudere muzikanten die willen leren en uiteindelijke door willen stromen naar de Harmonie maar ook voor muzikanten die wel graag muziek willen maken maar niet in de harmonie willen spelen. Speel je al een blaasinstrument of speel je drums? Neem dan contact op via het contactformulier of kom gerust een keer kijken of meespelen met de repetitie op vrijdag avond. 

Wij staan onder leiding van Wilfred Grootenhuis en wij repeteren op vrijdagavond van 18:15 tot 19:15. Wij repeteren samen met de jeugd van Excelsior Oosterhesselen. Hierom repeteren wij in even weken in Sleen en oneven weken in Oosterhesselen.

Instrument leren bespelen?

Wil je graag een instrument leren spelen? Dat kan! Neem contact op met de vereniging via het contactformulier over de mogelijkheden van muziekles, of kom een keer kijken hoe het is om een instrument te spelen.