Kleintje Crescendo opent showconcert

Een zaterdagavond in maart: Je weet dat je naar de muziekuitvoering gaat en dat er een leuke avond aankomt met veel muziekplezier. En dan spat het van de vloer af: de opening van het kleine orkest Kleintje Crescendo. Zij hadden het publiek al flink in de stemming gebracht voordat de echte uitvoering begon.
De leden van Kleintje Crescendo hebbent nu ook hun eigen kleding en ze hopen in de toekomst ook op meer optredens in en buiten de grenzen van onze gemeente of provincie of misschien zelfs naar het buitenland De ambities liggen hoog maar het plezier moet er blijven.


De echte uitvoering begon om half acht met de opening door voorzitter Tonny Mug, waarna het A en B orkest de avond begonnen, met diverse mooie stukken.Wat echt apart vermeld moet worden is dat er bij het B orkest een jongen van twaalf jaar is, Arjan Linker, die een muziekstuk heeft gecomponeerd voor het B orkest “Turn the day”. Hierin speelt hij zelf nog een solopartij.


Gastvrouw Harmke praatte de hele avond met veel enthousiasme aan elkaar. Zo ook het volgende onderdeel: de malletband en jeugdslagwerkers van de vereniging met mooie arrangementen. En ook een solopartij op baritonsax van Guido Vijn begeleid door de mallet band. Nummers van de Madonna en de Beatles werden gespeeld.
Na de pauze was het de beurt aan de HARMONIE, bewust met hoofdletters geschreven want wat is dit een orkest er zit wat hoor geweldig. Ze begonnen met de ‘West Side Story’ en daarna met ‘What are you doing the rest of your live’ met weer een solo van Guido Vijn ditmaal op tenorsax.

De afsluiting van de avond was een gezamenlijk optreden van alle orkesten met ‘Live from the heart of Europe’ van Guido’s orchestra, met als klapstuk aan het einde de solo op de oliedrums waar het water vanaf spatte.

Het publiek heeft zich volgens mij niet verveeld deze mooie avond, en zonder de sponsors van deze avond was dit niet mogelijk geweest, Bouwbedrijf Geugies-Rabobank-Passier muziek-Albert Heijn Sleen- Prins Bernard Cultuurfonds en BDO Emmen.
Klik hier voor alle foto’s.

Verslaggever: Henk Steenbergen

Bron: Sleen.nu