Jan Ter Haar

De malletband staat onder leiding van Jan Ter Haar. Deze enthousiaste instructeur staat sinds 2001 voor de malletband.Jan ter Haar

Over Jan:

Jan ter Haar is begonnen in 1973 bij de toenmalige drumband van de christelijke muziekvereniging Wilhelmina uit Hoogeveen.
Dit was een logische keus, aangezien alles bij de familie ter Haar om muziek draait. Zijn vader was oprichter van de vereniging, zijn broer slagwerker dus was de keus voor muziek makkelijk gemaakt.

De toenmalige drumband stond o.l.v. Freek Nijmeijer, deze man gaf Jan zijn eerste trommellessen. Maar Jan vorderde snel en ging daarom naar de toenmalige muziekschool in Hoogeveen.(Tegenwoordig heet dit Scala)
Hier behaalde hij alle slagwerk diploma’s. Met veel plezier speelde hij toen zowel bij de drumband als in het orkest.

Op 17 jarige leeftijd is Jan begonnen als instrukteur bij muziekvereniging Juliana de Bazuin uit Hollandscheveld. Tijdens deze periode heeft hij zijn instrukteurs diploma gehaald. Ook werd hij tamboer-maitre bij de muz.ver. DES linde, haalde zijn tamboermaitre-diploma (waar Crescendo met Zuidenveld altijd graag gebruik van maakt).

Daarna werd hij instrukteur bij de muziekver. “Harmonie Gasselte”, wat hij later opvolgde door voor DES linde te gaan staan.

Nadat Freek Nijmeijer bij Wilhelmina hoogeveen stopte nam Jan daar het stokje over een maakte van de drumband een malletband. Hij werd vervolgens instrukteur bij muziekver. Ad Libitum in Hoogeveen en van de malletband van de Beiler Harmonie.
In 2001 kwam Jan in dienst bij Crescendo, waar hij de malletband omhoog heeft getild naar de 2e divisie.

Tegenwoordig staat Jan als dirigent voor 3 slagwerkensembles: Wilhelmina Hoogeveen, Crescendo Sleen en Voorwaarts Zwartsluis.