Ensemble concert voor herhaling vatbaar

Ensemble concert voor herhaling vatbaar

06 november 2019Zomaar een zondagmiddag in november. De grote zaal in het MFC de Brink is omgebouwd tot gezellige huiskamer, een vuurtje knappert en het is er lekker warm. De leden van Crescendo presenteren zich op een andere manier dan u van hen gewend bent, dit keer niet met een dirigent voor de groep. In kleine ensembles lieten de leden zich horen.

Verschillende klarinetformaties lieten afgelopen zondag prachtige klanken horen, koper ensembles ontbraken niet en ook een xylofoon duo speelde een mooi duet met een orkest als begeleiding.

De groep “potentie”, grote groep jeugd, speelde het nummer potentie dat verrassend overging in “Kom van dat dak af”.

Mooi was het dat menig lid liet zien dat het meerdere instrumenten kon bespelen. Zo was de familie Breukelman te horen in drie stukken met verschillende instrumenten. Maar ook Janneke en Jorien lieten zien hoe ze naast hun “normale” instrument ook handig waren met de boomwhackers.

Aan het eind werd het publiek verrast met een medley van stukken uit de Phantom of the Opera gespeeld door Ingrid, Karin en Anique.

Tot slot werd deze mooie muzikale middag afgesloten met de The Final Countdown. Een knipoog naar het volgende concert van Crescendo: 30 december het Top2000 concert bij zaal Wielens in Noord-Sleen.